Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. AĞRI VALİLİĞİ
T.C. AĞRI VALİLİĞİ
T.C. AĞRI VALİLİĞİ
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri İl Protokol Listesi Valilik Emirleri Valilik Yönergeleri Tarihçe Kurumsal Kimlik Mevzuat
  • AĞRI
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Projeler Ağrı İl Brifingi ve Çalışma Planı E-İçişleri Chrome Uzantı
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyuru ve İlan İhale Yönetim Sistemi Haklarımız
  • İLETİŞİM
°C
1
Haziran2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali
      • Vali Yardımcıları
        • Recep Aydın
        • Bülent Şimşek
        • Tuncay KARATAŞ
        • Ahmet Raşit Orhan
      • Kaymakamlar
        • Mustafa Karali
        • Murat Ekinci
        • Ömer Saygılı
        • Mehmet Nesip Mahir
        • Hasan Taş
        • Emirhan Arıkan
        • Erkan Adıbelli
    • Valilik Birimleri
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
    • İl Protokol Listesi
    • Valilik Emirleri
    • Valilik Yönergeleri
    • Tarihçe
    • Kurumsal Kimlik
    • Mevzuat
  • AĞRI
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Projeler
    • Ağrı İl Brifingi ve Çalışma Planı
    • E-İçişleri Chrome Uzantı
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyuru ve İlan
    • İhale Yönetim Sistemi
    • Haklarımız
  • İLETİŞİM

Ağrı'da Arıcılık

NEDEN AĞRI BALI
Ağrı, arıcılık bakımından Doğu Anadolu Bölgesi’nin çoğu yüksek sahalarında görülen benzer coğrafî özelliklere sahiptir. Ağrı’nın arazi yapısı engebeli olup dar bir alan içinde topoğrafik farklılıklar göstermesi nedeni ile arıcılık sezonu daha uzun sürebilmektedir. Yükseklik farklılıklarının yanı sıra; bitki örtüsü bakımından zengin bir floraya sahip olması, bitkilerin değişik zamanlarda çiçek açması ve yöreye has çiçeklerin bolluğuyla da Ağrı arıcılık yönünden elverişli özelliklere sahip bulunmaktadır. Bilindiği gibi pestisit kullanımı bal arılarının yararlandığı nektar kaynaklarını azaltmakta, bu durum hem koloni veriminde azalmaya hem de daha yoğun seyyar arıcılık yapılmasına neden olmaktadır. Ağrı’da ise ziraî mücadele faaliyetinin çok yoğun olmaması, gerek bal kalitesini ve gerekse arı popülasyonunun korunmasında önemli bir ayrıcalık sağlamaktadır.
AĞRI BALININ ÖZELLİKLERİ
Yaklaşık olarak dört ay süren arıcılık sezonunun İlimiz genelinde ki dağlar, ovalar ve yaylalarında yapılmaktadır. İlimiz deniz seviyesinden 1640 m yükseklikte bulunmaktadır. Topraklarının %46’sını dağlık alanlar, %29’unu ovalar, %18’ini platolar ve %7’sini yaylalar oluşturmaktadır. Birçok ova,plato ve yaylaların doğal ve zengin bitki örtüsü sayesinde Ağrı doğal balın üretim merkezlerinden biri haline gelmektedir.
İLİMİZ BİTKİ FLORASI
İlimiz bitki florasındaki çeşitlilik; çalışma alanında başlıca doğal step familyaları ve bu familyalara ait başlıca türler şunlardır. Gramineae (Buğdaygiller): Alopecerus arundinaceus (çayır tilki kuyruğu), Elymus hispidus (ayrık otu), Bromus tomentellus (delice), Hordeum bulbosum (yabani arpa), stipa pantica (kılıç otu), Leguminosae (Baklagiller); Astragalus mikrocephalus (geven), Astragalus christianus (geven), Midecago sativa (yonca), Vicia crassa (yabani fiğ), Trifolium pratanse (çayır üçgülü), Compositea (Toplu çiçekgiller): Artemisia absinthium (gelin otu), Artemisia austriaca (küçük yavşan otu), Artemisia spicigera (yavşan otu), Triple Urospermum trarscoucacium (papatya), Cantaurea iberica (kırmızı peygamber çiçeği), Centaurea glastifolia (sarı peygamber çiçeği) Cantaurea solsititialis (çayır dikeni), Cirsium arvanse (tarla dikeni), Helichrysum plicatum (yayla çiçeği).

            Labiateae (Baklagiller): Teucnium orienal (kirve otu), Thymus Fallax (kekik), Mentha longitolia (tüylü nane), Teucrium chamaedrys (yer meşesi), Stachys lavandula folia (mor çiçekli dağ çayı) (Gümüş,1990;33). Roseceae (Gülgiller): Sanguis-orba minor (küçük çayır düğmesi), Sarguisorba armena (çayır düğmesi), Polygonoceae (çoban değeneğiller): Polygonom bistorta (çayır çoban deneği), Rumex scutatus (ekşi kulak), Popaveraceae (Haşhaşgiller): Papau orientale (yabani haşhaş), Boraginaceae (Hodangiller): Anchusa leptophylla (sığır dili), Euphorbiaceae (sütleğengiller): Eupharbia virgata (sütleğen), Solana ceace (patlıcangiller): Hyoscyamus retüculatus (mor çiçekli banotu), Convolvulaceae (sarmaşıkgiller): Conculuulusarvensis (tarla sarmaşığı), Umbelliferae (Maydanozgiller): Eryngium billardieri (boğa dikeni).
Saha genelinde görülen floradaki bu çeşitlilik, yörede önemli bir arıcılık potansiyeli doğurmuştur. Yerli arıcılar tarafından yeterince değerlendirilmeyen bu potansiyel, özellikle her yıl Ağrı’ya gelen çok sayıdaki gezginci arıcı tarafından kısmen değerlendirilmektedir.
BAL ÜRETİM MİKTARTLARI
İlimizde çevresel bir kirlenmenin yaşanmadığı ormanlarımız, çayırlarımız, meralarımız ve tarım dışı (kayalık bataklık vb.) alanlarda tarımsal ilaç ve/veya kimyasal gübre kullanımı çok az miktarlarda olmaktadır. İlimizde son 5 yılda kovan sayısı 9.850 den 19.300’e çıkmış ve üretilen bal miktarı da 97 tondan 200 ton civarına çıkmıştır. Ülkemizdeki en büyük sertifikalı organik tarım alanlarına sahip İlimiz, öncelikli olarak nektar kaynaklarımızın varlığı ile doğal ve kaliteli bal üretimi için oldukça uygundur. İlimizde 130-150 arası gezginci arıcı ve 219 yerli arıcı bulunmaktadır. Bu yıl 20.000 kovan kapasitesine rağmen, İlimize gelen gezginci arıcılar ile birlikte 50 binlik koloni varlığı ile İlimiz hiçbir zaman flora yetersizliği gibi bir sorun ile karşılaşmamıştır.
 
 
Ağrı Geven Balı Coğrafi İşaret Lansmanı Düzenlendi haber detayı için tıklayınız...
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi Gazete
  • İlan Portalı
  • İhale Yönetim Sistemi
Ağrı Valiliği Fırat Mahallesi Yaşar Kemal Caddesi
(0472) 215 10 01 Fax : (0472) 215 13 92
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız