T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Ağrı Geven Balı Coğrafi İşaret Lansmanı düzenlendi.
Türk Patent ve Marka Kurumunun coğrafi işaret olarak tescil ettiği Ağrı geven balının lansmanı, Ağrı Valiliği Toplantı Salonunda yapıldı.
Lansmana Valimiz Dr. Osman Varol’un yanı sıra Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebumuhsin Bulut, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, SERKA İl Koordinatörü Gökhan Özince, Ağrı Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Kılıç, Ağrı Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi proje uzmanları, ilimizde arıcılık faaliyetleri yürüten üreticiler ve basın mensupları katıldı.
Lansmanda; lezzetlerin çeşitliliğini yitirmemesi ve kırsal kalkınma için son derece önemli olan coğrafi işaretin alınmasının zor ve meşakkatli bir iş olduğunu vurgulayan Vali Varol: “Ağrımızın değerlerini ortaya çıkarmak ve bu değerleri tescillemek için uzunca bir süredir tüm paydaşlarımızla üzerinde çalıştığımız coğrafi işaret çalışmalarından bir tanesi yakın zamanda sonuç verdi, Ağrı geven balının benzersiz ve bize özel olduğu yürütülen bilimsel çalışmalar sonucunda tescillendi. Son yıllarda üreticilerimize verdiğimiz destek ve yürüttüğümüz çalışmalarla ilimizde arıcılık faaliyetleri çok ciddi bir ivme kazandı. Bugün yaklaşık 25 bin kovan varlığı olan Ağrımızda, yılda 230-280 ton arası bal üretimi gerçekleştirilmektedir. Ağrı geven balının tanıtımında çok önemli olan bu tescille sektörün daha da gelişeceğine ve üreticilerimizin gücünün artacağını inanıyorum. Ağrımızın potansiyelini ortaya koyan bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Ağrı geven balı coğrafi işaretinin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Valimiz Dr. Osman Varol ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı Geven Balı Coğrafi İşaret Tescil Belgesini, Ağrı Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Kılıç’a takdim etti.
Ağrımızın bitki örtüsü bakımından zengin bir floraya sahip olması, yörede önemli bir arıcılık potansiyeli doğurmakta; zirai ilaçlama faaliyetinin çok yoğun olmaması, gerek bal kalitesinde gerekse arı popülasyonunun korunmasında önemli bir ayrıcalık sağlamaktadır. Yörenin coğrafi ve toprak yapısı itibari ile arıların en fazla yararlandığı endemik geven bitkisi çiçeğinden elde edilen bal; tat, koku, aroma ve yüksek propolin değeri ile diğer ballardan ayrılıp kente özgü Ağrı geven balını medyana getirmektedir. Bal ve arı ürünleri konusunda büyük potansiyele sahip olan Ağrımızda arıcılık faaliyetlerini arttırmak ve kentin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 2020 yılında Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu yapılan Ağrı geven balı, 17 Mart 2022’de tescil edilmiştir.
İlimize hayırlı olsun..